Ladataan... Ladataan...

Broileripatee

Valmistusaineet 12:lle
400 g Jauheliha broilerin, rasvaa 6-8 %
1 pussi Kotimainen pinaatti, hienonnettua pinaattia paloina
50 g Purjosipuli
1 dl Basilika, tuore
70 g Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta
1.25 tl Ruokasuola
0 g Valkopippuri
VOITELUUN:
0.5 rkl Margariini paistamiseen, eläin- ja kasvirasvaa
PÄÄLLE:
0.5 tl Extra neitsyt oliiviöljy
Ohjeet

Hienonna sauvasekoitimella basilikan lehdet, vähän sulaneet pinaatti ja purjo tasaiseksi ja hienoksi. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää seos broileri/kalkkunajauhelihan joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää murekeseoksen joukkoon.

Voitele 1 litran leipävuoka ja kaada massa vuokaan. Painele kevyesti mahdolliset ilmakuplat pois. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Nosta pateevuoka isompaan vuokaan tai uunipannuun ja laita uuniin toiseksi alimmalle ritilätasolle. Kaada vesihaudevuokaan kiehuvaa vettä ja kypsennnä 180 asteessa n. 1 tunti.

Anna jäähtyä ja vetäytyä kylmässä. Pirskota pateen päälle yrttiöljyä ja tarjoa kylmänä alkuruokana esim. noutopöydässä.

Vinkki

Patee maistuu myös kylmänä pääruokana esim. bataatti-perunamuusin ja kasvisten kanssa tai leivän päällä.

Pateen valmistus on helpointa, jos käytössäsi on monitoimikone. (ks. ohje Broileripatee fileestä).

Yksi annos sisältää 60 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":1},"weight":{"fat":2.99,"alcohol":0,"protein":8.05,"carbohydrates":0.19,"saturated_fat":0.92,"sugar":0.17,"fibre":0.27,"salt":0.77},"percent_raw":{"fat":0.4493846912245127,"alcohol":0,"protein":0.5380756619167046,"carbohydrates":0.012539646858782621},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":54,"carbohydrates":1},"total":{"kcal":60,"weight":13.36,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":58.32},"item_type":"recipe","recipe_id":1023772,"servings":12}}

 
Sulje