Ladataan... Ladataan...

Bissara Maorkkolaienn keitto

Valmistusaineet 4:lle
3 kynsi Valkosipulin kynsi
0.2 dl Oliiviöljy
0.5 rkl Suola, ruokasuola, jodioitu
0.1 dl Kumina
1 tl Paprikajauhe
250 g Papumuhennos, kuivatut pavut
Ohjeet

1. Kaada kuivatut pavut suurelle lautaselle tai uunipellille. Poista lehdenpalat, yhä kuorissaan olevat pavut, pienet kivet jne.

2. Huuhtele pavut huolella kulhossa tai siivilässä juoksevan veden alla. Toista vähintään kolmesti, jotta kaikki epäpuhtaudet lähtevät.

3. Laita pavut suureen kattilaan. Lisää vettä niin, että kattila on kaksi kolmasosaa täynnä.

4. Laita kuorimaton valkosipuli papuveteen. Lisää reilu loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla. Peitä ja keitä 20-30 minuuttia.

5. Poista valkosipuli. Kaada valkosipulin päälle kylmää vettä ja kuori.

6. Laita papukeitto ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku. Tarjoile kuumana kuminan, paprikan ja oliiviöljyn kera.

Vinkki

Voit käyttää kuivattujen pienien papujen tilalla myös härkäpapuja tai herneitä.

Yksi annos sisältää 162 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":67},"weight":{"fat":7.23,"alcohol":0,"protein":7.62,"carbohydrates":16.83,"saturated_fat":1.32,"sugar":3.29,"fibre":7.43,"salt":2.7},"percent_raw":{"fat":0.39941079726351736,"alcohol":0,"protein":0.18716024297996026,"carbohydrates":0.41342895975652233},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":162,"weight":46.42,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":73.38},"item_type":"recipe","recipe_id":252388,"servings":4}}

 
Sulje