Ladataan... Ladataan...

Bataatti-lihapata

Valmistusaineet 4:lle
250 g Naudan sisäpaistia
3 kpl salottisipuleita
1 tl rypsiöljyä
6 dl kuumaa vettä
1 kpl lihaliemikuutioita
1 g (1 tl) kuivattua rosmariinia tai tuore rosmariinin oksa
1 rkl (5 kpl) maustepippureita
1 g (1 kpl) chilipalkoja
1.5 dl täysjyväriisiä
200 g Parsakaalia
0.5 kpl maustekurkkuja
0.25 tl suolaa
1 kpl isohko bataatti
Valmistusohjeet

Kuutioi liha. Kuori ja lohko sipulit.
Ruskista lihapalat tilkassa öljyä. Pehmennä lihapalojen joukossa sipulit.
Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä, kannen alla puoli tuntia.
Kuori ja kuutioi bataatti. Lisää täysjyväriisin kanssa pataan porisemaan. Tarkista neste, ja lisää vettä tarvittaessa. Hauduta 15 minuuttia.
Irrota sillä välin parsakaalikukinnot pieniksi nupuiksi ja suikaloi mehevä varsi joukkoon.
Pata on valmis, kun riisit ovat kypsyneet. Viimeistele ruoka maustekurkkukuutioilla. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Yksi annos sisältää 282 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":81,"carbohydrates":164},"weight":{"fat":4.1,"alcohol":0,"protein":19.8,"carbohydrates":40.1},"percent":{"fat":13,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":283,"weight":64,"percent":100}}}