Ladataan... Ladataan...

Appelsiinikohokkaat

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl appelsiineja
Täyte
2 kpl kananmunia
5 rkl sokeria
1.5 rkl maissijauhoja
1.5 tl appelsiinimehua
Valmistusohjeet

Pese appelsiinit. Leikkaa pohjista ohuet viipaleet, näin ne seisovat tukevammin lautasella. Leikkaa irti kannet.
Puserra mehu varovasti sitruspusertimella. Koverra loput appelsiinilihat lusikalla.
Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maissijauho ja appelsiinimehu kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta liedeltä, kun pintaan nousee ensimmäinen kupla ja kiisseli on saostunut.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti kiisseliin ja lusikoi seos kuoriin.
Kypsennä kohokkaat 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Kohokkaiden paistamisessa kannattaa olla tarkka. Uuniluukkua ei saa avata turhaan, etteivät kohokkaat läsähdä.

Vinkki

Halutessasi voit maustaa kohokasmassan lorauksella appelsiinipohjaista likööriä.

Yksi annos sisältää 188 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":144},"weight":{"fat":2.8,"alcohol":0,"protein":4.4,"carbohydrates":35},"percent":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":76},"total":{"kcal":189,"weight":42.2,"percent":100}}}