Ladataan... Ladataan...

Ahvenia sitruunakastikkeella ja perunoilla

Valmistusaineet 6:lle
Ahvenfileet
24 kpl ahvenfileetä
0.5 tl suolaa
0.25 tl pippuria
Kastike
1 kpl keltasipulia
1 kpl porkkanaa
2 dl valkoviiniä tai omenamehua
2 dl kalalientä
2 dl ruoanvalmistuskermaa (7% rasvaa)
1 kpl laakerinlehteä
1 tl kurkumaa
0.5 kpl sitruunan mehua
2 tl Raastettua sitruunankuorta (1tl)
0.5 tl suolaa
0.5 tl valkopippuria
2 rkl margariinia
Lisäksi
12 kpl perunoita
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset korppujauhoja ja voita.Kastiketta varten tarvitset voita kuullottamiseen ja maizenaa.

Valmista ensin kastike. Silppua sipuli ja kuutioi tai viipaloi porkkana. Kuullota margariinissa.
Lisää muut aineet kattilaan ja keitä hiljalleen viisi minuuttia.
Suurusta maizenalla. Maissijauhot sekoitetaan tilkkaan kylmään vettä ja kaadetaan kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siivilöi ennen tarjoamista.
Leivitä ahvenfileet korppujauhoilla ja paista voissa molemmin puolin.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa lämpimän kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Myös esimerkiksi perunaohukaiset sopivat hyvin ahventen seuraksi.

Yksi annos sisältää 597 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":120,"alcohol":21,"protein":357,"carbohydrates":99},"weight":{"fat":13.2,"alcohol":3,"protein":88.6,"carbohydrates":24.5},"percent":{"fat":20,"alcohol":4,"protein":60,"carbohydrates":17},"total":{"kcal":597,"weight":129.3,"percent":100}}}