Ladataan... Ladataan...

Varhaiskaali-jauhelihapata

Valmistusaineet 4:lle
500 g Valkokaali, keräkaali
400 g Jauheliha, sika-nauta, kevyt, rasvaa 10 %
6 tl Rypsiöljy
150 g Sipuli
250 g Porkkana
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 tl Ruokasuola
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Paahda porsaa jauheliha 5% paistokasarissa. Suikaloi kaali ja sipuli ja viipaloi porkkanat. Lisä pannuun öljy ja kasvikset. Anna kuullottua ilman kantta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta ja lisää joukkoon vähän vettä. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta kaali vielä aavistuksen rapeaa. Ripottele joukkoon lopuksi yrtit. Tarkista maku.

Vinkki

Pata maistuu esim. keitetyn perunan tai ruisleivän kera.

Kasvisruoan valmistat vaihtamalla jauhelihan tummaan soijarouheeseen.

Yksi annos sisältää 277 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":146,"alcohol":0,"protein":88,"carbohydrates":43},"weight":{"fat":15.79,"alcohol":0,"protein":21.24,"carbohydrates":10.36,"saturated_fat":3.88,"sugar":10.32,"fibre":5.18,"salt":1.75},"percent_raw":{"fat":0.529277481588352,"alcohol":0,"protein":0.3164274775184187,"carbohydrates":0.15429504089322926},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":15},"total":{"kcal":277,"weight":68.52000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":336.4},"item_type":"recipe","recipe_id":1023855,"servings":4}}

 
Sulje