Ladataan... Ladataan...

Värikäs porsaan suikaleliha-kasvispata ateria

Valmistusaineet 4:lle
400 g K-Menu Porsaanlihasuikale
50 g Sipuli
150 g Lanttu
200 g Porkkana
600 g Peruna, punnittu kuorineen
100 g Purjosipuli
2 rkl Rypsiöljy
0 g Salvia, kuivattu
340 g Ruusukaali
150 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
3 dl Vesi
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
4 rkl (silputtu) Persilja, tuore
SALAATTI
200 g Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti
200 g Kurkku
200 g Porkkana
1.3 rkl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.5 rkl Omenaviinietikka
LISÄKSI
4 annos Perunalimppu
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton maito
Ohjeet

Nosta lihasuikaleet huoneenlämpöön ja avaa paketti. Kuori porkkana ja lanttu ja leikkaa ne isohkoiksi paloiksi. Silppua sipuli hienoksi. Kuori perunat. Mitta ½ rkl öljyä paistokasariin tai suuripohjaiseen pataan, kuumenna ja lisää puolet lihoista. Paista kevyesti ja kaada lautaselle odottamaan. Lisää ½ rkl öljyä ja paista loput lihat ja kaada lautaselle.

Lisää 1 rkl öljyä ja porkkana- ja lanttupalat sekä silputtu sipuli paistokasariin. Kuullota muutama minuutti sekoitellen. Kaada sekaan lihasuikaleet sekä lautaselle kertynyt liemi ja 3 dl kiehuvaa vettä. Lisää joukkoon myös puolitetut tai lohkotut perunat ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua tiiviin kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää timjami ja sekoita nostellen muutaman kerran kypsymisen aikana.

Viipaloi sillä välin purjo ja varsisellerin varret ja leikkaa pois ruusukaaleista kanta ja poista huonot lehdet. (400 g:n kotimaisesta ruusukaalipakkauksesta jäi puhdistuksen jälkeen 340 g). Lisää loput kasvikset ja sekoita. Jatka kypsentämistä kannen alla vielä n. 10 minuuttia pari kertaa sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja musta- tai sekapippurilla myllystä.

Valmista salaatti padan kypsyessä. Suikaloi jäävuori- tai sydänsalaatti ja raasta porkkana ja kurkku. Sekoita joukkoon öljy ja viinietikka.

Vinkki

Yhden annoksen paino on n. 500 g.

Yksi annos sisältää 598 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":232,"alcohol":0,"protein":125,"carbohydrates":241},"weight":{"fat":25.09,"alcohol":0,"protein":30.42,"carbohydrates":58.65,"saturated_fat":5.57,"sugar":20.2,"fibre":10.59,"salt":2.26},"percent_raw":{"fat":0.38795837573793174,"alcohol":0,"protein":0.20901710628382814,"carbohydrates":0.4030245179782401},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":597,"weight":152.77999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":974.09},"item_type":"recipe","recipe_id":1024614,"servings":4}}

 
Sulje