Ladataan... Ladataan...

Vihannespiiras pestokastikkeella

Valmistusaineet 10:lle
125 g Voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl vettä
1 kpl kananmunaa
Lisäksi
2 rkl oliiviöljyä
Päälle
1 rkl basilikan lehtiä
Täyte
4 kpl perunoita
1 kpl kesäkurpitsaa
1 kpl punasipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl grillattua paprikaa (purkista tai itse tehtyjä)
4 kpl öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä
10 kpl kirsikkatomaatteja
0.5 dl pestokastiketta
150 g Pehmeää vuohenjuustoa tai raejuustoa
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset basilikaa ja öljyä.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot voihin niin, että saat murumaisen seoksen. Lisää vesi ja vaivaa taikina pehmeäksi. Kauli taikina 28–30 cm torttuvuoan kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy vuokaan ja peitä foliolla. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 5–10 minuuttia. Jos aiot täyttää tortun hyvissä ajoin ennen tarjoilua, voitele pohja tässä vaiheessa munalla ja paista vielä 3 minuuttia lisää.
Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita perunoihin hiukan öljyä ja puolet valkosipulihakkeluksesta. Paista seosta uunissa 20 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa ja sipulit lohkoiksi. Pyörittele nekin öljyssä ja laita uunipannuun. Lisää loput valkosipulista. Paista uunissa perunoiden rinnalla 15 minuuttia.
Voitele torttupohja pesto-kastikkeella. Sekoita kypsyneet perunat, kurpitsat ja sipulit paprikoiden ja artisokkien kanssa. Kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja kuumenna tomaatteja siinä pari minuuttia. Kaada kasvisseos ja tomaatit torttupohjalle. Ohenna pestoa öljyllä ja valuta kastike kasvisten päälle. Ripottele pinnalle juusto ja basilikaa.

Yksi annos sisältää 300 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":184,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":87},"weight":{"fat":20.4,"alcohol":0,"protein":7.3,"carbohydrates":21.8},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":29},"total":{"kcal":300,"weight":49.5,"percent":100}}}