Ladataan... Ladataan...

Vadelmia chardonnay-hyytelössä

Valmistusaineet 6:lle
7 dl hedelmäistä chardonnay-viiniä (n. 1 dl / annos)
6 dl Vadelmia
1 kpl vaniljatankoa
5 lehti liivatelehteä
3 dl sokeria
Ohjeet

Sekoita viini ja marjat kulhossa ja anna maustua puolisen tuntia. Siivilöi viini kattilaan ja jätä marjat kulhoon. Halkaise vaniljatanko. Kuumenna viiniä ja vaniljatankoa kattilassa miltei kiehumispisteeseen. Siirrä sivuun ja anna seistä 15 minuuttia. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viisi minuuttia. Ota vaniljatanko pois viinistä. Kuumenna viini uudelleen ja sekoita sokeri siihen. Jos haluat päästä eroon alkoholista, anna kiehua. Muuten älä päästä kuplimaan.
Ota liivatteet pois likoamasta ja anna niiden liueta noin kolmasosaan kuumasta viinistä. Kaada seos takaisin muun viinin sekaan ja sekoita hyvin.
Jaa vadelmat kuuteen annoskulhoon. Kaada viini päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten vuorokausi. Ota jääkaapista 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 275 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":4,"alcohol":76,"protein":9,"carbohydrates":186},"weight":{"fat":0.4,"alcohol":10.62,"protein":2.28,"carbohydrates":45.27,"saturated_fat":0,"sugar":45.27,"fibre":1.85,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.013499107380264804,"alcohol":0.2771677611837718,"protein":0.03397123024254285,"carbohydrates":0.6753619011934204},"percent":{"fat":1,"alcohol":28,"protein":3,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":275,"weight":105.69,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":211.33},"item_type":"recipe","recipe_id":869,"servings":6}}

 
Sulje