Ladataan... Ladataan...

Uuniraparperi

Valmistusaineet 4:lle
400 g Raparperia
1 dl hillosokeria
1 tanko kanelitanko
0.5 tl kardemummaa
0.5 rkl voita
5 dl Maustamatonta jogurttia
4 lehti liivatelehteä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset vaniljatangon.

Pilko raparperit 6 sentin pätkiksi ja pane uunivuokaan. Lisää kaneli, kardemumma ja hillosokeri. Pyöräyttele paloja mausteseoksessa. Asettele voinokareita tankojen päälle.
Paista kypsäksi 175 asteessa noin 6 min. ajan. Tee jogurtti-pannacotta. Valmista sokeriliemi kiehauttamalla kattilassa 1 dl sokeria ja 1 dl vettä. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Purista ne kuiviksi ja lisää lämpimään sokeriliemeen. Yhdistä liemi jogurttiin ja lisää vaniljatangon sisus. Sekoita tasaiseksi ja kaada muotteihin. Hyydytä viilessä vähintään 3 h.

Yksi annos sisältää 209 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":136},"weight":{"fat":4.73,"alcohol":0,"protein":6.51,"carbohydrates":32.17,"saturated_fat":2.83,"sugar":25.51,"fibre":2.16,"salt":0.15},"percent_raw":{"fat":0.21588125935800728,"alcohol":0,"protein":0.13199130794015082,"carbohydrates":0.6521274327018419},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":65},"total":{"kcal":209,"weight":74.06,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":251.56},"item_type":"recipe","recipe_id":761,"servings":4}}

 
Sulje