Ladataan... Ladataan...

Uunikirjolohta ja kasviksia ateria

Valmistusaineet 4:lle
540 g Kirjolohifilee
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Mustapippuri
2 rkl Tilli, tuore
600 g Peruna, kuorineen
200 g Fenkoli, salaattifenkoli
300 g Kesäkurpitsa
1 tl Rypsiöljy
2 rkl Vesi
0.3 tl Mustapippuri
SALAATTI
200 g Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti
100 g Paprika, punainen
200 g Tomaatti
100 g Omena, kotimainen, kuorittu
4 rkl Basilika, tuore
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.7 rkl Vaalea balsamikastike
LISÄKSI
4 viipale Fazer Real täysjyväruisleipä
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton piimä
Ohjeet

Käsittele ensin kasvikset. Leikkaa salaattifenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kesäkurpitsa vähän paksummiksi. Pese perunat ja laita ne veteen kiehumaan.

Nosta kirjolohifilee sopivan kokoiseen vuokaan. Kypsennä 180-200 asteessa n. 20 minuuttia. Lisää merisuola, pippuri ja hienonnettu tilli vasta kypsän kalan pinnalle.

Kuullota fenkoliviipaleita ensin yksinään paistokasarissa tai vokissa öljyssä hetken aikaa. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja jatka kuullottamista. Lirauta joukkoon vähän vettä ja anna hautua kannen alla sopivan pehmeiksi. Mausta.

Sekoita salaatti.

Vinkki

Kypsän kirjolohiannoksen paino ilman nahkaa n.125 g ja kasvislisäkkeen n. 110 g ja salaattiannoksen n. 155 g.

Yksi annos sisältää 592 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":217,"alcohol":0,"protein":150,"carbohydrates":225},"weight":{"fat":23.39,"alcohol":0,"protein":36.31,"carbohydrates":54.59,"saturated_fat":4.07,"sugar":17.19,"fibre":10.13,"salt":1.54},"percent_raw":{"fat":0.36670497321515916,"alcohol":0,"protein":0.25294154688742193,"carbohydrates":0.3803534798974189},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":592,"weight":147.22,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":826.81},"item_type":"recipe","recipe_id":1024506,"servings":4}}

 
Sulje