Ladataan... Ladataan...

Tulinen linssikeitto

Valmistusaineet 4:lle
3 dl Punaiset linssit, kuiva
10 dl Vesi
200 g Sipuli
1 kynsi Valkosipuli
0.5 kpl Chili, tuore
1 rkl Rypsiöljy
4 rkl Tomaattisose tomaattipyree
1 tl Currymauste
1 kpl Laakerinlehti
0.5 tl Ruokasuola
Ohjeet

Huuhtele kuivatut linssit huolellisesti.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili (käytä makusi mukaan enemmän). Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää tomaattipyree ja curry ja kuullottele vielä hetki.

Kaada kattilaan linssit ja vesi. Lisää myös suola sekä laakerinlehti. Keitä noin 20 minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa keiton.

Jos käytät vihreitä linssejä keitä niitä 30-40 minuuttia.

Yksi annos sisältää 265 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":70,"carbohydrates":151},"weight":{"fat":4.41,"alcohol":0,"protein":15.89,"carbohydrates":34.21,"saturated_fat":0.34,"sugar":5.18,"fibre":8.46,"salt":0.94},"percent_raw":{"fat":0.16544577831632334,"alcohol":0,"protein":0.2647383126590132,"carbohydrates":0.5698159090246634},"percent":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":265,"weight":69.43,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":383.68},"item_type":"recipe","recipe_id":1023382,"servings":4}}

 
Sulje