Ladataan... Ladataan...

Suklaamousse

Valmistusaineet 4:lle
200 g Taloussuklaata
1 rkl voita
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
3 dl sokeria
Ohjeet

Murra suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho höyryävää vettä sisältävän kattilan päälle. Sulata suklaa hitaasti. Liian kova kuumuus ja veden pääseminen suklaaseen tekee massasta rakeisen. Toinen, helppo tapa on sulattaa suklaa mikroaaltouunissa suklaapaketin ohjeiden mukaisesti.
Lisää sulan suklaan joukkoon nokare voita. Anna massan jäähtyä pari minuuttia. Riko huoneenlämpöiset kananmunat varovasti kärjestä. Valuta erilleen valkuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen suklaaseen.

Vinkki

Hauska idea on käyttää kananmunankuoria annosmaljoina. Huuhtele ja kuivaa kuoret varovasti. Lusikoi jälkiruoka kuorien sisään. Lopun massan voit kaapia tarjoilukulhoon. Anna jälkiruuan odottaa jääkaapissa muutama tunti tarjoilua.

Yksi annos sisältää 608 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":198,"alcohol":0,"protein":45,"carbohydrates":365},"weight":{"fat":21.8,"alcohol":0,"protein":11.2,"carbohydrates":90.65,"saturated_fat":11.54,"sugar":89.37,"fibre":1.1,"salt":0.35},"percent_raw":{"fat":0.3250666851454236,"alcohol":0,"protein":0.07420583590206836,"carbohydrates":0.6007274789525081},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":60},"total":{"kcal":608,"weight":226.01,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":172.31},"item_type":"recipe","recipe_id":205,"servings":4}}

 
Sulje