Ladataan... Ladataan...

Suklaa-punajuurikakku

Valmistusaineet 30:lle
5 dl (2 kpl) hienoksi raastettua raakaa punajuurta
0.5 tl appelsiinimehua
100 g Tummaa suklaata
75 g Margariinia
1 dl kolmen leseen seosta
2.5 dl erikoisvehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
2 kpl kananmunia
1.25 dl fariinisokeria
Pinnalle
0.5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
Ohjeet

Voitele kaksi pientä (runsas ½ l) tai yksi isompi (runsas 1 l) kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja sekoita appelsiinimehu joukkoon. Paloittele suklaa ja laita se sekä rasva kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

Sekoita leseet (voit käyttää myös ruis- ja kauraleseen sekoitusta), jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos ja suklaarasva punajuuriraasteen joukkoon ja lisää lopuksi munavaahto. Kaada tai lusikoi taikina voideltuihin vuokiin ja vedä taikinan keskelle lusikalla vuoan mittainen ura. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla.

Torvellinen pikkuvuoka vaatii kypsyäkseen 20–23 min, torveton pikkuvuoka noin 25 min ja isompi vuoka 25–45 min vuoan korkeudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla ja ota kakku pois heti, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa ja koristele halutessasi sokeri vesikuorrutuksella. Vatkaa tomusokerin joukkoon tilkka sitruunamehua ja valuta raidoiksi kakun päälle.

Yksi annos sisältää 80 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":46},"weight":{"fat":3.04,"alcohol":0,"protein":1.51,"carbohydrates":11.36,"saturated_fat":1.1,"sugar":6.72,"fibre":0.73,"salt":0.11},"percent_raw":{"fat":0.34682858944041195,"alcohol":0,"protein":0.07643209694093535,"carbohydrates":0.5767393136186525},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":80,"weight":24.57,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":28.04},"item_type":"recipe","recipe_id":25166,"servings":30}}

 
Sulje