Ladataan... Ladataan...

Kasvismunakas

Valmistusaineet 4:lle
0.5 kpl (keskik.) kesäkurpitsaa
3 kpl (iso) tomaattia
1 rkl ruokaöljyä
1.5 dl basilikaa
50 g Suolakurkkua kuutioituna
6 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl suolaa
4 rkl vettä
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset teelusikallisen yrttipippurimausteseosta.

Kuutioi kasvikset. Kuullota pienessä öljymäärässä isolla paistinpannulla 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Mausta.
Silppua tuoreita basilikan lehtiä siten, että saat 1 1/2 desilitraa silppua.
Riko munat. Vatkaa kevyesti suolan ja nesteen kanssa. Kaada kasvisten päälle ja ripottele pinnalle silputtu basilika. Lisää halutessasi myös suolakurkkukuutioita.
Anna munakkaan hyytyä pienellä lämmöllä 10–15 minuuttia. Taita kahtia ja tarjoile saman tien. Voit valmistaa määrästä kaksi erillistä munakasta.

Vinkki

Voit käyttää nesteenä myös maitoa.

Yksi annos sisältää 166 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":97,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":27},"weight":{"fat":10.7,"alcohol":0,"protein":10.4,"carbohydrates":6.6},"percent_raw":{"fat":0.5849985733180565,"alchohol":0,"protein":0.2541953010633558,"carbohydrates":0.16080612561858773,"alcohol":0},"percent":{"fat":58,"alchohol":0,"protein":25,"carbohydrates":16,"alcohol":0},"total":{"kcal":165,"weight":27.700000000000003,"percent":100}}}

 
Sulje