Ladataan... Ladataan...

Kalakeitto ranskalaiseen tapaan

Valmistusaineet 6:lle
400 g Fileoitua kalaa
1 kpl sipuli
1 rkl öljyä
1 kpl pieni fenkoli
1 kpl pieni purjo
8 dl vettä (lisättynä suolaa)
5 dl (tlk) simpukoita
2 dl Pakastekatkarapuja
1 dl tomaattisosetta
0.5 kpl sitruunan mehu
1 kpl murskattu valkosipulin kynsi
1 tl tinjamia
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
Valmistusohjeet

Suikaloi fenkoli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta se kevyesti öljyssä. Lisää kattilaan vesi, tomaattisose, purjo, fenkoli ja hetken haudutuksen jälkeen paloiteltu kala. Mausta suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää veteen säilötyt simpukaat liemineen ja katkaravut. Mausta keitto sitruunaamehulla, murskatulla valkosipulin kynnellä ja tinjamilla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna joukkoon runsaasti tilliä.

Yksi annos sisältää 142 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":92,"carbohydrates":16},"weight":{"fat":3.7,"alcohol":0,"protein":22.6,"carbohydrates":4},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":65,"carbohydrates":11},"total":{"kcal":142,"weight":30.3,"percent":100}}}