Ladataan... Ladataan...

Soijasämpylät

Valmistusaineet 25:lle
5 dl vettä
1.5 dl soijajauhoja
1 dl kolmen viljan leseseosta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0.5 dl rypsiöljyä
Ohjeet

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen soijajauho, leseet, suola ja hunaja.
Sekoita vehnäjauhoihin kuivahiiva. Alusta jauhot vähitellen rypsiöljyn kanssa taikinaan.
Nostata taikinaa vedottomassa paikassa puolisen tuntia. Vaivaa noussutta taikinaa leivontapöydällä. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Kasta leikkuupinta jauhoihin. Nosta pallerot uunipellille nousemaan 15 minuutiksi. Paista 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Taikinasta saat 25 kpl sämpylöitä.

Yksi annos sisältää 109 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":70},"weight":{"fat":2.47,"alcohol":0,"protein":4.11,"carbohydrates":17.28,"saturated_fat":0.19,"sugar":1.24,"fibre":1.65,"salt":0.25},"percent_raw":{"fat":0.206517940029965,"alcohol":0,"protein":0.1525089920917086,"carbohydrates":0.6409730678783265},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":64},"total":{"kcal":109,"weight":27.189999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":49.83},"item_type":"recipe","recipe_id":540,"servings":25}}

 
Sulje