Ladataan... Ladataan...

Sieni-maksalaatikko

Valmistusaineet 4:lle
1.5 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
6 dl kevytmaitoa
1 kpl sipuli
1 kpl paprika
300 g Metsäsieniä (haperoita/rouskuja)
200 g Porsaanmaksaa
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2.5 tl suolaa
4 rkl siirappia
2 rkl (silputtu) hienoksi silputtua persiljaa
3 g Meiramia
Ohjeet

Keitä riisejä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Lisää maito, anna hautua 10–15 minuuttia. Hienonna sienet, sipuli ja paprika. Nosta sienisilppu pannuun, kuumenna, kunnes neste on haihtunut ja ruskista sienet kevyesti. Lisää sipulit ja paprikat mukaan pehmenemään.
Sekoita puuroon maksa, sieniseos, munat ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia.
Tarjoa puolukka-fenkolisalaatin kanssa.

Yksi annos sisältää 313 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":64,"alcohol":0,"protein":91,"carbohydrates":158},"weight":{"fat":7.02,"alcohol":0,"protein":22.57,"carbohydrates":38.97,"saturated_fat":2.92,"sugar":25.94,"fibre":3.86,"salt":5.68},"percent_raw":{"fat":0.20426726091178624,"alcohol":0,"protein":0.29180949891861424,"carbohydrates":0.5039232401695996},"percent":{"fat":20,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":313,"weight":106.96000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":530.07},"item_type":"recipe","recipe_id":250,"servings":4}}

 
Sulje