Ladataan... Ladataan...

Ruusukaali-broileriwokki riisillä

Valmistusaineet 3:lle
250 g Broilerin fileesuikaleita
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 kynsi valkosipulin kynttä silputtuna
2 kpl punasipulia
300 g Ruusu- tai parsakaalia
1 kpl punaista paprikaa
100 g Mungopavun ituja
3 rkl soijakastiketta
0.25 dl sokeria
Lisäksi
2 dl riisiä (raakapaino)
Ohjeet

Lisäksi vähän vettä tai kasvislientä

Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi. Poista ruusukaalista uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit tai leikkaa parsakaali nupuiksi ja kantaosa viipaleiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja paloittele se. Huuhdo ja valuta mungpavunidut. Ota muut tarvittavat raaka-aineet esille.
Kaada puolet öljystä kuumaan vokki- tai paistinpannuun ja paista broilerissuikaleita 3–4 minuuttia. Nosta suikaleet odottamaan lautaselle ja pirskota niiden päälle 1 tl soijakastiketta.
Kaada loput öljystä wokkiin ja lisää inkivääri, valkosipulit, punasipulit ja ruusukaalit. Paista käännellen. Ripottele sekaan hetken kuluttua paprikapalat ja jatka paistamista muutama minuutti pannua heilutelleen ja kasviksia käännellen ennen itujen ja broilerisuikaleiden lisäämistä.
Lisää vokkiin nesteeksi vähän vettä tai kasvislientä. Jatka kypsentämistä vielä hetki ja mausta soijalla, mustapippurilla ja sokeriripauksella. Tarkista maku ja kasvisten kypsyys.
Tarjoa lisäkkeeksi riisiä.

Yksi annos sisältää 437 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":85,"alcohol":0,"protein":111,"carbohydrates":241},"weight":{"fat":9.2,"alcohol":0,"protein":27.1,"carbohydrates":58.75,"saturated_fat":1.17,"sugar":14.03,"fibre":5.86,"salt":2.36},"percent_raw":{"fat":0.1942361402617066,"alcohol":0,"protein":0.2543294073536399,"carbohydrates":0.5514344523846535},"percent":{"fat":19,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":437,"weight":118.47,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":394.08},"item_type":"recipe","recipe_id":1425,"servings":3}}

 
Sulje