Ladataan... Ladataan...

Ruis-omena-puolukkapiirakka

Valmistusaineet 4:lle
125 g Ruistaikina
200 g Omena, kotimainen, kuorittu
100 g Puolukka
1.5 rkl Sokeri
0.3 rkl Perunajauho
1 tl Tomusokeri
Ohjeet

Paksusta pohjasta kertyy runsaasti kaloreita, sen tähden taikina on hyvä kaulita tai painella hyvin ohueksi. Kauli 125 g:n taikinapala leivinpaperilla ohueksi pyöryläksi, joka sopii halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan ja nousee myös reunoille 1½-2 cm. Nosta kaulittu taikina vuokaan, painele muotoonsa ja pistele haarukalla pohjaan muutama reikä. Laita jääkaappiin odottamaan hetkeksi.

Kuutioi omenat ja sekoita ne, sokeri ja perunajauhot (sulaneiden) puolukoiden joukkoon. Ota vuoka jääkaapista ja levitä täyte pohjalle. Paista 15 minuuttia 225 asteessa uunin alatasolla, vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 5-8 minuuttia. Paistoaika riippuu omenalajikkeesta. Kokeile omenan kypsyyttä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa. Varista, tupsauta pinnalle tomusokeria tai anna jokaisen tehdä se omalle palalleen.

Vinkki

Tämä piirakka on kätevä leipoa, silloin kun olet käyttänyt 500 g:n ruistaikinapaketista 350 g eli 1½ levyä esim. suolaiseen piirakkaan.

Yksi annos sisältää 143 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":90},"weight":{"fat":4.86,"alcohol":0,"protein":1.73,"carbohydrates":21.56,"saturated_fat":2.22,"sugar":11.74,"fibre":3.81,"salt":0.45},"percent_raw":{"fat":0.3196546251576732,"alcohol":0,"protein":0.050589318108767864,"carbohydrates":0.6297560567335589},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":143,"weight":46.370000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":112.57},"item_type":"recipe","recipe_id":1024110,"servings":4}}

 
Sulje