Ladataan... Ladataan...

Rosmariinileipä

Valmistusaineet 25:lle
5 dl vettä
1 pala Hiivaa
0.75 tl suolaa
2 dl grahamjauhoja
11 dl vehnäjauhoja
4 rkl hienonnettua rosmariinina
0.5 dl oliiviöljyä
Ohjeet

Lämmitä vesi 37 asteeseen. Liota hiiva veteen ja lisää suola, grahamjauhot sekä suurin osa vehnäjauhoista. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina kulhosta ja vaivaa sitä hyvin. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli se pala kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Voitele taikinalevyt öljyllä ja ripottele vähän suolaa. Taita levy kahtia niin, että saat neliön. Leikkaa taikinaneliöstä 1,5 - 2,5 sentin suikaleita terävällä veitsellä tai taikinapyörällä ja käännä ne kierteelle ennen kuin panet ne leivinpaperin päälle pellille.
Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 15 minuuttia koon mukaan eli kunnes grissineiden pinta on kauniin värinen. Voitele öljyllä, ripottele pinnalle vähän suolaa ja anna jäähtyä liinalla peitettynä.

Rosmariinin voit korvata basilikalla tai muilla yrteillä, myös kuivatuilla.

Yksi annos sisältää 128 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":92},"weight":{"fat":2.3,"alcohol":0,"protein":3.66,"carbohydrates":22.91,"saturated_fat":0.34,"sugar":0.15,"fibre":1.71,"salt":0.19},"percent_raw":{"fat":0.1627289773619519,"alcohol":0,"protein":0.11534689315721508,"carbohydrates":0.721924129480833},"percent":{"fat":16,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":72},"total":{"kcal":128,"weight":31.26,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":57.3},"item_type":"recipe","recipe_id":37727,"servings":25}}

 
Sulje