Ladataan... Ladataan...

Punainen perunasalaatti

Valmistusaineet 4:lle
7 kpl Peruna, punnittu kuorineen
1 kpl Punasipuli
200 g Kurkku
100 g Retikka, retiisi
KASTIKE:
1 dl Jogurtti maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen
2 rkl Punaviinietikka
1 kynsi Valkosipuli
1 tl Paprikajauhe
0.5 tl Ruokasuola
0.25 tl Mustapippuri
2 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Kuori ja puolita perunat (tai käytä harjattuja pieniä kesäperunoita). Keitä kypsäksi, mutta napakoiksi. Anna jäähtyä.

Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Kuutioi kurkku. Puolita retiisit (tai käytä halutessasi retikkaa, jonka voi raastaa, leikata hyvin ohuiksi lastuiksi tai suikaleiksi (esim. julienneraudalla tai juustohöylällä))

Sekoita perunat, kurkku ja retiisit keskenään-

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele salaattiin. Hienonna joukkoon persilja.

Anna vetäytyä kylmässä noin tunnin ajan.

Valuta ylimääräinen neste pois. Tarjoa lisukkeena.

Yksi annos sisältää 118 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":94},"weight":{"fat":0.94,"alcohol":0,"protein":3.58,"carbohydrates":22.3,"saturated_fat":0.38,"sugar":2.58,"fibre":2.33,"salt":0.83},"percent_raw":{"fat":0.07519522989358848,"alcohol":0,"protein":0.12778232313286791,"carbohydrates":0.7970224469735436},"percent":{"fat":8,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":80},"total":{"kcal":118,"weight":32.94,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":247.04},"item_type":"recipe","recipe_id":1025081,"servings":4}}

 
Sulje