Ladataan... Ladataan...

Pinaattiriisiä ja sitruunalohta

Valmistusaineet 6:lle
1 rkl ruokaöljyä
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulin kynsiä
3 dl riisiä
150 g pinaattia
2 dl kuivaa siideriä
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
0.5 tl suolaa
500 g kirjolohifilettä
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
Ohjeet

Lisäksi kapriksia, sitruunankuorta.

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja riisi.
Sekoita riisin joukkoon pinaatti, siideri, vesi ja suola. Anna seoksen hautua viisi minuuttia.
Valele kalan lihapuolelle sitruunamehua. Mausta suolalla. Leikkaa filee annospaloiksi.
Kaada puolikypsä riisi uunivuokaan. Nosta kalapalat päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Halutessasi lisää pinnalle kapriksia ja raastettua sitruunan kuorta.

Vinkki

Siiderin voi korvata vedellä.

Yksi annos sisältää 267 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":114,"alcohol":13,"protein":69,"carbohydrates":71},"weight":{"fat":12.9,"alcohol":1.83,"protein":17.5,"carbohydrates":18.03,"saturated_fat":3.02,"sugar":1.78,"fibre":1.36,"salt":1.78},"percent_raw":{"fat":0.42834110426342387,"alcohol":0.04734505241196351,"protein":0.2582690912091228,"carbohydrates":0.26604475211548984},"percent":{"fat":43,"alcohol":5,"protein":26,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":265,"weight":58.20000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":285.48},"item_type":"recipe","recipe_id":2541,"servings":6}}

 
Sulje