Ladataan... Ladataan...

Perinteinen kalakeitto

Valmistusaineet 4:lle
400 g lohifileetä
1 l vettä
1 tl maustepippureita
1 kpl laakerinlehti
1 tl suolaa
1 kpl sipuli
8 kpl (keskik.) perunoita
2 dl ruokakermaa (rasvaa 10 %)
1 rkl (silputtu) silputtua tilliä
4 viipale (keskik.) ruisleipää
4 tl margariinia (rasvaa 60 %)
Ohjeet

Leikkaa fileestä nahka irti. Laita se veden ja mausteiden kanssa kattilaan kiehumaan. Lohko joukkoon sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun käsittelet muut ainekset.
Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Nosta kalannahka pois liemestä.

Lisää perunat kiehuvaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia.
Leikkaa lohi parin sentin kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon. Hauduta pari minuuttia, lisää kerma. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Vinkki

Voit valmistaa keiton muistakin kaloista, kuten siiasta, kirjolohesta tai taimenesta.

Voit korvata nahasta keitetyn liemen yhdellä kalaliemikuutiolla. Jätä tällöin suola pois.

Yksi annos sisältää 449 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":200,"alcohol":0,"protein":97,"carbohydrates":152},"weight":{"fat":22.11,"alcohol":0,"protein":24.07,"carbohydrates":37.79,"saturated_fat":6.45,"sugar":3.16,"fibre":5.47,"salt":1.86},"percent_raw":{"fat":0.4457278428988964,"alcohol":0,"protein":0.2156885830198267,"carbohydrates":0.3385835740812769},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":449,"weight":100.91,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":576.29},"item_type":"recipe","recipe_id":281379,"servings":4}}

 
Sulje