Ladataan... Ladataan...

Pariloitu rosmariinikalkkunaleike ja kukkakaalipyree, perunaa ja salaattia

Valmistusaineet 4:lle
450 g Ohuen ohut kalkkunanfilee
1 tl Rypsiöljy
4 rkl Rosmariini, tuore
0.25 tl Ruokasuola
500 g Kukkakaali
1 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.5 tl Ruokasuola
0.25 tl Valkopippuri
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
0.5 dl Ruohosipuli
2 rkl Basilika, tuore
600 g Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
SALAATTI
100 g Lehtisalaatti
50 g Rucola
350 g Tomaatti
100 g Porkkana
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.2 tl Mustapippuri
Ohjeet

Ota kalkkunaleikkeet huoneenlämpöön.

Kuori tasakokoiset perunat ja laita ne kiehumaan suolattomaan veteen. (kuvassa on uusia perunoita).

Paloittele huuhdottu kukkaali ja laita kypsymään höyrytyskattilaan. Valmista salaatti, mutta lisää öljy vasta juuri ennen ruokailua.

Mittaa öljy lautaselle ja kääntele huoneenlämpöiset kalkkunaleikkeet siinä keittöpihtejä apuna käyttäen. Kaada kukkakaalin höyrytysvesi pois alakattilasta ja kumoa kukkakaalit siihen. Lisää osa ruokakerma 4 %:sta ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen hienoksi tai jätä vähän karkeammaksi. Lisää loput ruokakermasta ja öljy ja kuumenna samalla välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon yrtit ja mausta.

Pariloi öljytyt kalkkunaleikkeet ja pidä niiden alla ja päällä rosmariininoksaa tai oksia, niin liha saa siitä makua. Rosmariinin voi myös syödä. Parilontiaika on 8 minuuttia.

Lisää öljy salaattiin.

Yksi annos sisältää 413 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":130,"alcohol":0,"protein":124,"carbohydrates":159},"weight":{"fat":13.85,"alcohol":0,"protein":29.67,"carbohydrates":38.12,"saturated_fat":1.88,"sugar":9.83,"fibre":7.54,"salt":3.48},"percent_raw":{"fat":0.31496426898009283,"alcohol":0,"protein":0.29982435880925334,"carbohydrates":0.38521137221065394},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":412,"weight":104.37,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":617.63},"item_type":"recipe","recipe_id":1024455,"servings":4}}

 
Sulje