Ladataan... Ladataan...

Paahdettua häränrintaa ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
0.5 kpl (keskik.) palsternakkaa
1 kpl sipuli
1 kpl porkkana
0.5 kpl (pieni) juuriselleri
1.5 tl suolaa
1 kpl timjamia, ruukku
1 kpl laakerinlehti
2 dl balsamiviinietikkaa
2 dl sokeria
2 rkl vettä
0.5 tl mustapippuria, rouhittua
800 g Häränrintaa
Lisäksi
8 kpl (keskik.) perunoita
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 8 maustepippuria.

Leikkaa liha neljään osaan annospaloiksi. Pane pataan lihapalat, kuoritut ja paloitellut vihannekset ja mausteet. Peitä reilusti vedellä.
Keitä hiljalleen 3-4 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se juuri ja juuri pysyy nostettaessa kasassa.
Valmista kastike, paahda sokeri kattilassa kauniin ruskeaksi. Lisää vesi, sen jälkeen balsamiviinietikka.
Keitä seosta, kunnes se on siirappimaista. Nosta levyltä ja lisää mustapippuri. Kuivaa lihan pinta ja sivele se kastikkeella. Paahda uunissa 250 asteessa noin 5 min.
Tarjoa liha keitettyjen perunoiden kanssa.

Yksi annos sisältää 734 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":156,"alcohol":0,"protein":291,"carbohydrates":287},"weight":{"fat":16.49,"alcohol":0,"protein":69.11,"carbohydrates":68.09,"saturated_fat":6.43,"sugar":46.22,"fibre":3.8,"salt":2.59},"percent_raw":{"fat":0.21283001251816464,"alcohol":0,"protein":0.39650103658839375,"carbohydrates":0.3906689508934415},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":734,"weight":212.73000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":521.52},"item_type":"recipe","recipe_id":760,"servings":4}}

 
Sulje