Ladataan... Ladataan...

Intialainen linssipata

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl sipuli
1 kpl omena
2 tl öljyä
2 tl currya
4 dl vähäsuolaista kasvislientä
1.5 dl kookosmaitoa
2 dl punaisia linssejä
1 kpl banaani
4 dl täysjyväriisiä (raakapaino)
Valmistusohjeet

Lisäksi maustamiseen 2tl garam masala-mausteseosta, suolaa ja mustapippuria. Koristeluun muutama oksa korianteria.

Kuori ja kuutioi sipuli sekä omena. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli- ja omenakuutioita muutama minuutti. Lisää curry sekä garam masala ja anna kypsyä minuutti. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja huuhdotut linssit. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla noin 25 minuuttia. Kuutioi banaani ja lisää se padan joukkoon. Anna lämmetä. Mausta seos mustapippurilla. Tarjoile täysjyväriisin kera.

Vinkki

Jos et pidä kookoksen mausta, voit korvata sen desilitralla kasvislientä.

Yksi annos sisältää 547 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":110,"alcohol":0,"protein":67,"carbohydrates":370},"weight":{"fat":12.1,"alcohol":0,"protein":16.6,"carbohydrates":91.7},"percent":{"fat":20,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":547,"weight":120.4,"percent":100}}}