Ladataan... Ladataan...

Omenatoscapiirakka

Valmistusaineet 8:lle
a) pohja
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 rkl juoksevaa leivontamargariinia
b) täyte
6 kpl omenaa
c) kuorrutus
100 g margariinia
0.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 dl maitoa
2 dl (rouhittu) manteli- tai pähkinärouhetta
Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille.
Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjan päälle ja paista 225 asteessa uunin alatasolla
noin 10 minuuttia.
Tällä välin sulata kuorrutusta varten voi. Lisää joukkoon jauhot, sokeri, maito ja mantelirouhe. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoitellen, noin 10 minuuttia.
Levitä seosta ohuelti piirakan pinnalle. Tasoita varoen. Jatka piirakan paistamista uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.

Yksi annos sisältää 533 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":163,"alcohol":0,"protein":45,"carbohydrates":325},"weight":{"fat":17.93,"alcohol":0,"protein":11.24,"carbohydrates":80.55,"saturated_fat":3.28,"sugar":49.01,"fibre":4.63,"salt":0.59},"percent_raw":{"fat":0.3053468028685165,"alcohol":0,"protein":0.08504511755963064,"carbohydrates":0.6096080795718528},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":61},"total":{"kcal":534,"weight":167.23,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":304.91},"item_type":"recipe","recipe_id":5785,"servings":8}}

 
Sulje