Ladataan... Ladataan...

Mausteinen bataattikeitto

Valmistusaineet 12:lle
3 l vettä
10 rkl kasvisfondia
600 g keltaista kesäkurpitsaa
600 g pakastemaissia
25 rkl (silputtu) Pakastesipulikuutioita
110 g sitruunaruohotahnaa
200 g Voimakasta koskenlaskijasulatejuustoa
0.5 dl sokeria
4 tl kanelia
1 kg bataattia
Ohjeet

Lisäksi chilijauhetta ja suolaa maun mukaan

Bataatit voit korvata myös jauhoisilla perunoilla.

Kiehauta vesi ja fondi.
Kuori bataatit ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää kiehuvaan liemeen ja keitä 15–20 minuuttia.
Paloittele kesäkurpitsa kuorineen. Lisää bataattien sekaan kiehumaan pakastemaissin ja sipulikuutioiden kanssa.
Keitä vielä toiset 15 minuuttia. Tarkista, että bataatti on varmasti kypsää. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää sitruunaruohotahna ja paloiteltu juusto. Kuumenna hiljalleen hämmennellen, kunnes juusto on sulanut.
Mausta. Chili saa maistua kanelin kanssa melko voimakkaasti.

Vinkki

Jos et löydä sitruunaruohotahnaa, voit jättää sen pois. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä tai ruokakermaa. Keiton voi valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

Yksi annos sisältää 244 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":159},"weight":{"fat":6.13,"alcohol":0,"protein":6.76,"carbohydrates":38.47,"saturated_fat":2.66,"sugar":15.19,"fibre":5.35,"salt":0.64},"percent_raw":{"fat":0.2337001450068007,"alcohol":0,"protein":0.11454905294228164,"carbohydrates":0.6517508020509177},"percent":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":65},"total":{"kcal":244,"weight":75.19999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":492.54},"item_type":"recipe","recipe_id":28529,"servings":12}}

 
Sulje