Ladataan... Ladataan...

Makisushit eli sushirullat

Valmistusaineet 4:lle
1.5 dl Sushiriisi
2 rkl Japanilainen riisiviinietikka
1 rkl Mirin makea riisiviini
5 g Nori merileväarkki
0.5 tl Wasabi piparjuuritahna
25 g Kurkku
75 g Lohi, tuoresuolattu
Ohjeet

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta riisiviinietikan ja Mirinin seoksella tai valmiilla Sushi Seasoning-seoksella.

Aseta merileväarkki (2 kpl) tuorekelmulla vuoratun bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin.

Painele kostutetuin käsin noin puolen sentin paksuinen kerros riisiä leväarkille, jätä noin 1 cm yläreunasta ilman riisiä.

Painele keskelle riisikerrosta kevyt vako. Sipaise vakoon ensin aavistus wasabia.

Suikaloi täytteet ja asettele wasabin päälle.

Rullaa levy kääretortun tapaan bambumaton avulla ja kiedo käärö kelmuun.

Leikkaa ensin puoliksi ja molemmat puolikkaat 4 osaan.

Vinkki

Tarjoa soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kera.

1 annos = 4 makirullaa.

Yksi annos sisältää 167 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":111},"weight":{"fat":2.84,"alcohol":0,"protein":7.41,"carbohydrates":27.72,"saturated_fat":0.56,"sugar":2.25,"fibre":0.78,"salt":0.59},"percent_raw":{"fat":0.15385685570747917,"alcohol":0,"protein":0.17850059931706308,"carbohydrates":0.6676425449754577},"percent":{"fat":15,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":67},"total":{"kcal":166,"weight":42.150000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":70},"item_type":"recipe","recipe_id":1024789,"servings":4}}

 
Sulje