Ladataan... Ladataan...

Leppärieska

Valmistusaineet 4:lle
3 dl verta (naudan, sian tai lampaan)
3 dl rasvatonta maitoa tai kaljaa
75 g Margariinia tai sianrasvaa
2 kpl sipulia
2 dl ohrajauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
0.5 g Meiramia
0.5 tl (jauhettu) valkopippuria
Ohjeet

Sekoita veri ja maito (tai kalja).
Vatkaa joukkoon suola ja jauhot.
Sulata rasva, hienonna sipulit ja ruskista kevyesti rasvassa. Lisää rasva ja sipulit taikinaan yhdessä mausteiden kanssa.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada taikina voidellulle uunipannulle.
Paista noin 30 minuuttia keskilämpöisessä uunissa, 180C.
Tarjoa puolukkasurvoksen tai valkokastikkeen kanssa.

Yksi annos sisältää 335 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":115,"alcohol":0,"protein":66,"carbohydrates":154},"weight":{"fat":12.77,"alcohol":0,"protein":16.45,"carbohydrates":38.39,"saturated_fat":3.46,"sugar":6,"fibre":6.5,"salt":5.83},"percent_raw":{"fat":0.3437430005203062,"alcohol":0,"protein":0.19680216827658364,"carbohydrates":0.4594548312031101},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":335,"weight":89.39999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":256.31},"item_type":"recipe","recipe_id":37606,"servings":4}}

 
Sulje