Ladataan... Ladataan...

Lempeä hernekeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl (pieni) pieni sipuli
1 rkl ruokaöljyä
1 l vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
500 g herneitä
100 g Basilika, tuore
0.25 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
2 dl kevyttä ranskankermaa (rasvaa 10%)
5 rkl tuoretta basilikaa
Reseptin osa 2
4 viipale täysjyväruisleipää
40 g maustamatonta kevyttä tuorejuustoa (6-11% rasvaa)
10 viipale kurkkua
Ohjeet

Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää herneet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Lisää ranskankerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele annokset basilikanlehdillä. Paahda leipäviipaleet ja voitele tuorejuustolla. Asettele päälle kurkkuviipaleet ja tarjoile keiton kanssa.

Yksi annos sisältää 355 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":103,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":201},"weight":{"fat":11,"alcohol":0,"protein":12.27,"carbohydrates":48.03,"saturated_fat":4.89,"sugar":31.41,"fibre":8.25,"salt":3.33},"percent_raw":{"fat":0.29102398995053974,"alcohol":0,"protein":0.14422254111207586,"carbohydrates":0.5647534689373845},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":56},"total":{"kcal":356,"weight":119.17999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":540.31},"item_type":"recipe","recipe_id":241876,"servings":4}}

 
Sulje