Ladataan... Ladataan...

Kolmen kaalin keitto

Valmistusaineet 8:lle
400 g Jauheliha, sika-nauta, kevyt, rasvaa 10 %
1 rkl Rypsiöljy
100 g Sipuli
200 g Porkkana
450 g Valkokaali, keräkaali
300 g Kukkakaali
300 g Parsakaali brokkoli
400 g Peruna, kuorittu
16 dl Vesi
2 kpl Kasvisliemikuutio
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuri
2 rkl (silputtu) Persilja, tuore
2 rkl Basilika, tuore
2 rkl Timjami, kuivattu
Ohjeet

Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa sipuli silpuksi tai renkaiksi ja sipulinvarret renkaiksi. Paloittele kesäkaali tai suikaloi syys/talvikaali. Leikkaa kukkakaalin varsiosa paloiksi ja kukkaosa nupuiksi. Kuori parsakaalin varsi ja viipaloi se. Leikkaa kukkaosa nupuiksi.

Paista huoneenlämpöinen jauheliha rypsiöljyssä. Lisää mukaan sipulisilppu (ei varsia) ja porkkanaviipaleet ja kuullota hetki. Mausta suolaripauksella ja pippurilla.

Kaada kattilaan kiehuva vesi ja kuutio tai fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaali ja perunakuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia ennen kukka- ja parsakaalin lisäystä. Anna kypsyä hiljaa kiehuen vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja kypsyys, ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Mausta keitto lopuksi yrttisilpulla.

Vinkki

Kesä- ja syyskasviksista keitto kypsyy nopeasti, varastokaali ja talviperunat vaativat pidemmän kypsymisajan. Nauti keiton kanssa ruisleipää.

Yksi annos sisältää 191 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":66,"alcohol":0,"protein":60,"carbohydrates":65},"weight":{"fat":6.92,"alcohol":0,"protein":14.03,"carbohydrates":15.16,"saturated_fat":2.18,"sugar":6.1,"fibre":4.62,"salt":1.72},"percent_raw":{"fat":0.3477701993863681,"alcohol":0,"protein":0.3134537337113566,"carbohydrates":0.3387760669022753},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":191,"weight":50.73,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":475.1},"item_type":"recipe","recipe_id":1023909,"servings":8}}

 
Sulje