Ladataan... Ladataan...

Kevyesti tuoresuolattua siikaa ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
0.6 kg siikaa (noin 400 g nahallista fileetä)
1 dl sokeria
2 tl karkeaa merisuolaa
1 nippu tillinippua
Lisäksi
8 kpl (keskik.) perunoita
Ohjeet

Leikkaa siika fileiksi. Nosta fileet leivin- tai voipaperiarkin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele sokeri ja suola tasaisesti fileille ja levitä päälle vähän tilliä.
Nosta fileet lihapuolet vastakkain ja kietaise paperiin. Sujauta paketti muovipussiin ja laita jääkaappiin. Anna suolautua 8-16 tuntia. Käännä paketti välillä.
Pyyhkäise tillit ja ylimääräinen suola pois fileiden pinnasta talouspaperilla tai veitsen lappeella. Nypi ruodot ruotopihdeillä. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja nosta kauniisti tarjolle. Rouhaise päälle vähän mustapippuria ja koristele tuoreella tillillä.
Tarjoa perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 339 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":116,"carbohydrates":173},"weight":{"fat":5.42,"alcohol":0,"protein":28.33,"carbohydrates":42.45,"saturated_fat":1.2,"sugar":22.01,"fibre":1.41,"salt":3.19},"percent_raw":{"fat":0.14697419364558068,"alcohol":0,"protein":0.34143328462314887,"carbohydrates":0.5115925217312705},"percent":{"fat":15,"alcohol":0,"protein":34,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":338,"weight":104.01,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":304.38},"item_type":"recipe","recipe_id":1474,"servings":4}}

 
Sulje