Ladataan... Ladataan...

Juustokastikkella kuorrutettu sieni-juurespaistos

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl porkkanaa
1 kpl (keskikok.) palsternakka
1 kpl sipuli
1 1/2 kpl (keskik.) paprika
150 g hapankaalia (valkosipulilla)
200 g sieniä (herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita)
1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
0.5 tl (jauhettu) mustapippuria
2 dl ruoanvalmistuskermaa (7% rasvaa)
200 g Sulatejuustoa (10g rasvaa)
Valmistusohjeet

1. Kuori porkkanat ja palsternakka. Silppua sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia inkiväärin kanssa hetki pannulla. Lisää pilkotut sienet ja jatka kypsennystä. Lisää joukkoon raastetut juurekset sekä kuutioitu paprika. Jatka kypsennystä vielä hetki.

2. Silppua hapankaali ja lisää se kasvisten joukkoon pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna ruokakerma kattilassa. Sulata kuutioitu juusto kuumaan ruokakermaan. Mausta oreganolla ja tarvittaessa suolalla.

4. Kauho juures-sieniseos voideltuun uunivuokaan. Kaada juustokastike päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45-minuuttia.

Yksi annos sisältää 184 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":89,"alcohol":0,"protein":48,"carbohydrates":47},"weight":{"fat":9.6,"alcohol":0,"protein":11.8,"carbohydrates":11.5},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":184,"weight":32.9,"percent":100}}}