Ladataan... Ladataan...

Keltainen kalakeitto

Valmistusaineet 4:lle
400 g Tuoretta tai pakastettua turskaa tai seitiä
1 kpl punasipuli
3 kpl porkkanoita
2 kpl (keskik.) perunoita (mielellään soseutuvaa lajiketta, esim. herthaa)
1 rkl rypsiöljyä
1 tl currya
2 kpl kalaliemikuutioita
0.5 rkl vastapuristettua sitruunamehua
0.25 tl (jauhettu) valkopippuria
2 rkl (silputtu) hienonnettua persiljaa
Lisäksi
4 viipale täysjyväleipää
4 tl margariinia
Ohjeet

Huuhdo tuoreet kalafileet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi tai sulata pakastekalaa hiukan ja leikkaa se isoiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipouli. Kuori porkkanat ja perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi mieluiten monitoimikoneessa. Soseutuvat perunat sakeuttavat keittoa hiukan.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä niin, ettei se ruskistu. Lisää joukkoon loppuvaiheessa myös curry. Lisää seuraavaksi porkkanat, perunat, vesi ja kalaliemikuutiot. Keitä kannen alla hauduttaen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan kala ja keitä vielä muutamia minuutteja tai kunnes kala kypsyy. Pakastekala vievät hiukan enemmän aikaa. Lisää sitruunamehu ja mausta keitto pippurilla. Sirota päälle persiljaa. Tarjoa lisänä leipää.

Yksi annos sisältää 269 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":80,"alcohol":0,"protein":90,"carbohydrates":99},"weight":{"fat":8.74,"alcohol":0,"protein":22.21,"carbohydrates":24.45,"saturated_fat":1.49,"sugar":5.56,"fibre":4.31,"salt":2.39},"percent_raw":{"fat":0.29651494215492474,"alcohol":0,"protein":0.33483602118302036,"carbohydrates":0.3686490366620549},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":269,"weight":69.15,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":241.6},"item_type":"recipe","recipe_id":28934,"servings":4}}

 
Sulje