Ladataan... Ladataan...

Keltainen ahvenkeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl sipuli
300 g Juuriselleriä
1 kynsi valkosipulinkynsi
50 g Voita
0.05 tl Sahramia
65 g Mantelilastuja
1 l kalalientä
300 g Ahventa
1.5 rkl kuivaa sherryä
0.5 tl rouhittua mustapippuria
0.5 tl suolaa
Ohjeet

Paahda mantelit ja pilko hyvin hienoksi.
Pilko selleri ja kuorittu sipuli hienoksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä hienonnettu selleri ja sipuli sekä murskattu valkosipuli.
Peitä kattila kannella ja anna seoksen hautua pehmeäksi. Lisää sahrami ja hienonnettu manteli. Hauduta vielä 3-4 min. Kuumenna kalaliemi toisessa kattilassa kiehuvaksi ja pane kalapalat hetkeksi liemeen. Nosta kypsät kalapalat reikäkauhan avulla. Lisää kuuma kalaliemi ja halutessasi sherry keittopohjaan.
Keitä hiljaisella lämmöllä 10 min. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja lämmitä se uudestaan kattilassa. Lisää kalapalat keittoon, koristele ruohosipulilla ja tarjoile heti.

Yksi annos sisältää 295 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":188,"alcohol":6,"protein":73,"carbohydrates":28},"weight":{"fat":20.9,"alcohol":0.9,"protein":18.16,"carbohydrates":6.88,"saturated_fat":7.26,"sugar":5.14,"fibre":3.81,"salt":2.06},"percent_raw":{"fat":0.6386390602830517,"alcohol":0.021384734527650596,"protein":0.2465079474460796,"carbohydrates":0.09346825774321818},"percent":{"fat":64,"alcohol":2,"protein":25,"carbohydrates":9},"total":{"kcal":295,"weight":65.11,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":450.18},"item_type":"recipe","recipe_id":920,"servings":4}}

 
Sulje