Ladataan... Ladataan...

Katkarapukeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Kuorittuja isoja katkarapuja
100 g Sipuli
75 g Porkkana
2 kynsi Valkosipuli
2 rkl Voi
2 rkl Tomaattisose tomaattipyree
10 dl Kalaliemi laimennettu
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl Cayennepippuri
300 g Fenkoli, salaattifenkoli
1 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
Ohjeet

Kuori ravut ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota kasvikset sekä ravunkuoret. Lisää tomaattipyree ja anna paahtua hetki. Lisää kalaliemi, mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Siivilöi keitto ja lisää pieneksi kuutioitu fenkoli tai kiinakaali ja anna kypsyä. Lisää lopuksi kerma. Kiehauta, lisää katkaravun pyrstöt ja anna hautua vielä pari minuuttia. Älä keitä etteivät katkaravut sitkisty ja kutistu.

Vinkki

Tarkista maku ja tarjoile esim paahdetun ruisleivän kera.

Yksi annos sisältää 195 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":78,"alcohol":0,"protein":89,"carbohydrates":28},"weight":{"fat":8.63,"alcohol":0,"protein":22.15,"carbohydrates":6.99,"saturated_fat":4.22,"sugar":5.22,"fibre":3.69,"salt":4.23},"percent_raw":{"fat":0.3998640893024818,"alcohol":0,"protein":0.45611380061594936,"carbohydrates":0.14402211008156882},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":195,"weight":55.129999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":536.03},"item_type":"recipe","recipe_id":1023349,"servings":4}}

 
Sulje