Ladataan... Ladataan...

Kasvispannu

Valmistusaineet 4:lle
3 kpl porkkanoita
1 kpl (pieni) pieni palsternakka
3 kpl (keskik.) keskikokoisia perunoita
1 kpl (keskik.) purjosipuli
150 g Parsakaalia
2 tl margariinia
1 dl vettä
0.5 kpl kasvisliemikuutiota
400 g (1 tlk/ 4 annosta) kidney-papuja
0.5 tl suolaa
0.25 tl pippuria
1 dl (silputtu) tuoretta persiljaa silputtuna
Kastike
1 prk kevytkermaviiliä, rasvaa 3.5%
1 tl piparjuurta
0.25 dl hienonnettua säilykepunajuurta
0.25 tl suolaa
Lisäksi
4 viipale täysjyväleipää
4 tl margariinia, rasvaa 40%
Ohjeet

Kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Halkaise, huuhdo ja leikkaa purjosipuli noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo parsakaali ja leikkaa pienempiin paloihin. Kypsennä porkkanoita, palsternakkaa ja perunaa margariinissa paistinpannussa sekoittaen 5-10 minuuttia. Lisää purjo ja parsakaali ja jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan.

Kaada kasvisten päälle vesi ja lisää murennettu liemikuutio tai fondi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Huuhdo pavut ja lisää joukkoon. Mausta seos vähällä suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon runsaasti silputtua persiljaa. Tarjoa kasvispannu leivän ja kylmän, piparjuurella ja säilötyllä punajuurella maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki

Ruoka sopii myös liharuokien lisäkkeeksi.

Yksi annos sisältää 556 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":126,"carbohydrates":365},"weight":{"fat":7.17,"alcohol":0,"protein":31.03,"carbohydrates":90.24,"saturated_fat":1.92,"sugar":9.18,"fibre":21.74,"salt":1.91},"percent_raw":{"fat":0.11735175708844846,"alcohol":0,"protein":0.22583974099072507,"carbohydrates":0.6568085019208265},"percent":{"fat":12,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":66},"total":{"kcal":556,"weight":163.19,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":424.36},"item_type":"recipe","recipe_id":19322,"servings":4}}

 
Sulje