Ladataan... Ladataan...

Kasvisborssikeitto

Valmistusaineet 6:lle
500 g punajuurta
1 kpl sipulia pilkottuna
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
1 kpl (pieni) varsiselleri pilkottuna
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl juustokuminan siemeniä tai 2tl jauhettuna
2 tl jauhettua korianteria
0.5 tl kuivattua tinjamia
1.5 l kasvislientä tai vettä
1 tl merisuolaa
0.5 tl jauhettua mustapippuria
Ohjeet

Kuori punajuuri ja pilko pieniksi herneen kokoisiksi palasiksi. Pane ne isoon kasariin, jossa on myös sipuli, valkosipuli, selleri, öljy ja 3rkl vettä. Kuumenna kunnes alkaa sihistä, peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia ravistellen kattilaa välillä.

Sekoita joukkoon yrttimausteet ja keitä vielä minuutti. Keitä vesi ja kasvisliemi joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Kuumenna kiehumispisteeseen, jätä kansi raolleen ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Jos haluat tasaisen keiton, sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa, muussa tapauksessa anna olla sellaisenaan.

Tarjoa silputtujen herkkusienien, maustamattoman jogurtin, persiljan tai ruohosipulin kera.

Yksi annos sisältää 90 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":44},"weight":{"fat":3.81,"alcohol":0,"protein":3.04,"carbohydrates":10.9,"saturated_fat":0.78,"sugar":7.79,"fibre":3.75,"salt":4.5},"percent_raw":{"fat":0.38065015049037754,"alcohol":0,"protein":0.13494590414225735,"carbohydrates":0.48440394536736525},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":90,"weight":34.57,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":393.31},"item_type":"recipe","recipe_id":37435,"servings":6}}

 
Sulje