Ladataan... Ladataan...

Broileri-viinirypälekastike

Valmistusaineet 4:lle
500 g Broileri, rintafilee, nahaton, marinoimaton
150 g Purjosipuli
6 tl Rypsiöljy
5 dl Omenamehu, omenatäysmehu
1 kpl Kukkakaali
0.5 dl Ranskankerma, rasvaa 15-18 %
2 rkl Maissitärkkelys
0.4 dl Vesi
3 tl Rypsiöljy
100 g Viinirypäle, kivetön, vihreä/tumma
2 g Valkopippuri
3 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Leikkaa broilerin rintafileet 3-4 palaan. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikka pieneksi. Huuhdo viinirypäleet ja poista niistä halutessasi siemenet puolittamisen jälkeen. Mittaa 2 rkl rypsiöljyä paistokasariin tai kattilaan, kuumenna vähän ja lisää purjosilppu. Pehmitä hetken aikaa. Kaada päälle omenamehu vesi ja lisää kanaliemikuutio. Kun neste kiehuu lisää broileripalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia ja lisää loppuvaiheessa joukkoon ½ dl ranskankermaa. Mittaa sillä väliin pannuun 1 rkl rypsiöljyä, kuumenna vähän ja lisää viinirypäleet. Pyörittele niitä hetken aikaa rasvassa. Lisää kastikkeeseen vesitilkkaan sekoitettu maizenatärkkelys ja sekoita se nauhana kastikkeen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3 minuuttia. Mausta ja valkopippurilla myllystä. Lisää viinirypäleet ja hienonnettu persilja. Tarkista maku.

Vinkki

Nauti esim. ohrahelmi-kasvislisäkkeen ja värikkään salaatin kera.

Yksi annos sisältää 348 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":135,"alcohol":0,"protein":122,"carbohydrates":91},"weight":{"fat":15.05,"alcohol":0,"protein":30.57,"carbohydrates":22.83,"saturated_fat":2.76,"sugar":18.65,"fibre":1.34,"salt":1.53},"percent_raw":{"fat":0.38808975923048245,"alcohol":0,"protein":0.35032690217322726,"carbohydrates":0.2615833385962903},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":347,"weight":92.73000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":353.96},"item_type":"recipe","recipe_id":1024741,"servings":4}}

 
Sulje