Ladataan... Ladataan...

Juustokakku

Valmistusaineet 8:lle
10 kpl Keksejä (esim. digestive- tai kaura-)
75 g Voita
10 lehti liivatelehtiä
300 g Tummaa suklaata
4 pkt Tuorejuusto rasvaa 13 g, kevyt viola
2 dl sokeria
15 g Vaniljasokeria
4 kpl kananmunan keltuaista
4 kpl kananmunan valkuaista
4 dl kevytkerma 10 % rasvaa, vähälaktoosinen
0.5 dl likööriä
1 rkl kaakaojauhetta (koristeeksi kakun pinnalle)
Ohjeet

Lisäksi tarvitset pekaanipähkinöitä koristeeksi.

Hienonna keksit ja lisää muruseokseen sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan ja pane vuoka viileään täytteen valmistuksen ajaksi.
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon sokerit, keltuaiset, hieman jäähtynyt suklaa, alkoholi ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet. Vaahdota kerma ja valkuaiset. Sekoita vaahdot varovasti nostellen tuorejuustoseokseen. Kaada seos keksipohjalle.
Hyydytä peitettynä viileässä mieluimmin seuraavaan päivään.
Koristele kakku pekaanipähkinöillä ja puuteroi pinta kaakaojauheella.

Vinkki

Kahviliköörin asemasta voit käyttää tummaa rommia.

Yksi annos sisältää 749 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":398,"alcohol":10,"protein":74,"carbohydrates":267},"weight":{"fat":43.56,"alcohol":1.38,"protein":18.32,"carbohydrates":65.72,"saturated_fat":24.5,"sugar":49.79,"fibre":2.61,"salt":0.71},"percent_raw":{"fat":0.531323641287467,"alcohol":0.013045235724454877,"protein":0.09933693418343398,"carbohydrates":0.35629418880464403},"percent":{"fat":53,"alcohol":1,"protein":10,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":749,"weight":206.59000000000003,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":275.75},"item_type":"recipe","recipe_id":708,"servings":8}}

 
Sulje