Ladataan... Ladataan...

Huurteinen karpalokimara

Valmistusaineet 8:lle
Karpalokastike
150 g karpaloita
0.5 dl vettä
30 g (3 rkl) Hermesetas-makeutusjauhetta
Päälle
50 g jäisiä karpaloita
16 g (1.5 rkl) Hermesetas-makeutusjauhetta
Vaahto
1.5 dl kasvirasvavispiä (rasvaa 20%)
200 g maustamatonta jogurttia (n. 2,5% rasvaa)
30 g (3 rkl) Hermesetas-makeutusjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.25 tl jauhettua kanelia
Valmistusohjeet

Kiehauta jäiset karpalot. Jäähdytä ja soseuta ne. Painele seos siivilän läpi. Mausta sileä sose Hermesetaksella ja jäähdytä se täysin kylmäksi jääkaapissa.

Vatkaa vispi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, Hermesetas, vaniljasokeri ja kaneli kevyesti nostellen joukkoon. Annostele vaahto ja kastike tarjoiluastioihin kerroksittain juuri ennen tarjoilua.

Pane jäiset karpalot kulhoon ja ripottele Hermesetasta päälle. Ravistele karpaloita, kunnes niihin muodostuu kaunis valkoinen lumipinta. Koristele annokset ja tarjoa välittömästi.

Yksi annos sisältää 89 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":36},"weight":{"fat":4.7,"alcohol":0,"protein":1.6,"carbohydrates":8.4},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":89,"weight":14.700000000000001,"percent":100}}}