Ladataan... Ladataan...

Hirvipata

Valmistusaineet 6:lle
600 g Hirvenpaisti
4 kynsi Valkosipuli
200 g Punasipuli
300 g Porkkana
200 g Palsternakka
2 rkl Ruokaöljy, keskiarvo
2 rkl Tomaattisose tomaattipyree
100 g Siitakesieni
6 dl Vesi
1 kpl Lihaliemikuutio
2 dl Punaviini
0 g Rosmariini, tuore
0.75 tl Ruokasuola
1 tl Mustapippuri
Ohjeet

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Paloittele liha ja juurekset reiluiksi paloiksi. Halkaise valkosipulin kynnet ja lohko sipulit. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihat ja lisää lohkotut kasvikset. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paahda hetki. Murskaa sienet ja lisää ne pataan. Kaada pataan punaviini ja vettä vain sen verran että lihat ja kasvikset peittyvät. Lisää tuoreet rosmariinin oksat ja mausteet. Laita pata uuniin ja hauduta n. 1-1,5 tuntia. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai ohran kanssa.

Vinkki

Halutessasi voit vaihtaa punaviinin lihaliemeen tai käyttää nesteenä pelkkää vettä.

Yksi annos sisältää 245 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":80,"alcohol":22,"protein":109,"carbohydrates":34},"weight":{"fat":8.75,"alcohol":3.17,"protein":26.9,"carbohydrates":8.41,"saturated_fat":1.58,"sugar":5.8,"fibre":3.95,"salt":2.69},"percent_raw":{"fat":0.3250976515847635,"alcohol":0.09155605552889688,"protein":0.4444344179779897,"carbohydrates":0.13891187490834989},"percent":{"fat":33,"alcohol":9,"protein":44,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":245,"weight":61.25,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":381.42},"item_type":"recipe","recipe_id":1023446,"servings":6}}

 
Sulje