Ladataan... Ladataan...

Hirvenlihakastike

Valmistusaineet 4:lle
500 g Hirvenliha
150 g Sipuli
150 g Porkkana
100 g Omena, kotimainen, kuorittu
1 rkl Voi
4 dl Vesi
0.5 kpl Lihaliemikuutio
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
3 rkl Maizena Ruskea suuruste
Ohjeet

Kuutioi tai viipaloi huoneenlämpöinen liha. Jos liha on pakastettu, anna sen sulaa jääkaapissa hitaasti noin vuorokausi. Silppua sipulit, lohko porkkanat ja suikaloi hapahko omena. Paista lihapalat rasvassa. Lisää kasvikset ja kuullota yhdessä lihojen kanssa hetken aikaa. Jos haluat käyttää suurustamiseen vehnäjauhoja, lisää ne tässä vaiheessa ja anna niiden saada vähän väriä lihojen ja kasvisten kanssa. Kaada joukkoon vesi, lisää lihaliemikuutio tai vastaava. Hauduta ½-1 tunti lihan mureudesta riippuen. Mausta loppuvaiheessa suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Tarkista maku.

Vinkki

Jos käytät maizena suurustetta, lisää se ihan loppuvaiheessa pakkauksen ohjeen mukaan.

Nauti lisukkeeksi esim. keitettyjä perunoita, punajuuria tai muita kasviksia. Jos et saa hirvenlihaa, käytä naudanpaistisuikaleita tai rasvatonta lapaa.

Yksi annos sisältää 222 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":111,"carbohydrates":46},"weight":{"fat":7.12,"alcohol":0,"protein":27.41,"carbohydrates":11.43,"saturated_fat":2.95,"sugar":7.32,"fibre":2.14,"salt":1.7},"percent_raw":{"fat":0.29207473665325373,"alcohol":0,"protein":0.4995525027552093,"carbohydrates":0.20837276059153703},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":21},"total":{"kcal":222,"weight":60.07000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":336.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1023978,"servings":4}}

 
Sulje