Ladataan... Ladataan...

Hedelmäinen pashahyydyke

Valmistusaineet 4:lle
2.5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
2 prk Maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
0.5 dl (rouhittu) mantelirouhetta
1 dl pilkottua, kuivattua taatelia
1 rkl appelsiinimarmeladia
2 rkl Sokeri
9 rkl (1 prk) mangososetta (piltti tai bona)
6 lehti liivatelehtiä
Päälle
1.5 dl hyytelösokeria
4 dl vettä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset hedelmiä ja marjoja, esim. lakkoja, punaisia viinimarjoja, ananaskirsikoita, vihreitä viinirypäleitä, päärynöitä, passionhedelmiä, appelsiineja ja mangoa.

Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä se rahkaan ja jogurttiin. Lisää loput ainekset.
Pehmitä 5 liivatelehteä kylmässä vedessä ja purista pois ylimääräinen vesi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, lisää siihen viisi liivatetta ja sekoita. Lisää liemi vaniljarahka-jogurttiseokseen.
Huuhtele suorakaiteen muotoinen hyydytysvuoka kylmällä vedellä ja kumoa vuokaan puolet rahka-jogurttiseoksesta. Pane vuoka hetkeksi viileään.
Kuumenna taas tilkka vettä kiehuvaksi ja liota siihen viimeinen liivatelehti. Sekoita puolikkaaseen annokseen rahka-jogurttiseosta, mangosose ja liivateliemi. Kumoa seos vuokaan osittain hyytyneen pashakerroksen päälle. Pane vuoka viileään ja anna hyytyä mielellään yön yli. Kumoa hyydyke vuoasta ja asettele päälle hedelmälohkoja.
Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja valele marjat ja hedelmät seoksella. Pane viileään noin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 514 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":141,"alcohol":0,"protein":82,"carbohydrates":291},"weight":{"fat":15.22,"alcohol":0,"protein":19.83,"carbohydrates":70.78,"saturated_fat":7.6,"sugar":67.4,"fibre":2.4,"salt":0.52},"percent_raw":{"fat":0.2742462430839859,"alcohol":0,"protein":0.15881509524664572,"carbohydrates":0.5669386616693685},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":513,"weight":183.75,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":455.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1362,"servings":4}}

 
Sulje