Ladataan... Ladataan...

Kukkakaalimuusi

Valmistusaineet 4:lle
500 g Kukkakaalia
200 g Jauhoisia perunoita
1 rkl rypsiöljyä
0.25 tl suolaa
0.5 dl (silputtu) tuoretta, kuivattua tai pakastettua hienonnettua tilliä tai persiljaa
1 rkl (rouhittu) manteli- tai pähkinärouhetta
Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Huuhdo kukkakaali hyvin ja poista ainoastaan huonot suojalehdet. Paloittele kukkakaali. Jätä kukkaosa isommiksi paloiksi, koska ne kypsyvät nopeammin kuin kiinteä kantaosa. Nosta peruna- ja kukkakaalipalat kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran että kasvikset nipin napin peittyvät. Keitä pehmeiksi.
Ota osa keitinvedestä talteen ja soseuta kasvikset muusinuijalla tai sähkövatkaimella. Sose saa jäädä vähän kokkareiseksi. Lisää keitinlientä tai halutessasi maitoa niin, että saat sopivan sakean soseen.
Mausta öljyllä, suolaripauksella ja halutessasi yrteillä. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Tarjoa lisäkkeeksi esim. lihalle, kalalle tai broilerille.

Yksi annos sisältää 113 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":50},"weight":{"fat":4.81,"alcohol":0,"protein":3.63,"carbohydrates":11.68,"saturated_fat":0.36,"sugar":3.05,"fibre":3.54,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.4139811467061933,"alcohol":0,"protein":0.1389838874466007,"carbohydrates":0.44703496584720587},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":113,"weight":27.459999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":182.14},"item_type":"recipe","recipe_id":1424,"servings":4}}

 
Sulje