Ladataan... Ladataan...

Hapankaali-perunavuoka

Valmistusaineet 4:lle
2 kg perunoita
400 g Hapankaalia
1 tl timjamia
1 tl (rouhittu) mustapippuria
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
Ohjeet

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Monitoimikoneen viipalointiterällä työ käy nopeasti.
Levitä perunaviipaleet, hapankaali nesteineen ja mausteet kerroksittain uunivuokaan.
Sekoita kerma ja vesi. Lorauta joukkoon.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä foliolla.
Sopii pääruuaksi tai lisäkkeeksi esimerkiksi braatvurstien kanssa.

Yksi annos sisältää 479 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":100,"alcohol":0,"protein":43,"carbohydrates":336},"weight":{"fat":10.73,"alcohol":0,"protein":10.39,"carbohydrates":81.02,"saturated_fat":6.35,"sugar":8.8,"fibre":6.85,"salt":2.45},"percent_raw":{"fat":0.20898538239340794,"alcohol":0,"protein":0.08993276617963637,"carbohydrates":0.7010818514269558},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":70},"total":{"kcal":479,"weight":126.58999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":677.44},"item_type":"recipe","recipe_id":353,"servings":4}}

 
Sulje