Ladataan... Ladataan...

Aurinkoinen makaronilaatikko

Valmistusaineet 6:lle
140 g Täysjyväfusilli
0 g Vettä
300 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
3 tl Rypsiöljy
100 g Pakastesipulia
1 tl Paprikajauhe
0 g mustapippuria
0.5 tl Aromisuola/yrttisuola
300 g Aurinkokasvikset kasvissekoitus
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
6 dl Rasvaton maito
Valmistusohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli öljyssä pinnoitetussa pannussa. Mausta. Kypsennä pakastevihanneksia noin 5 minuuttia mikrossa ja sekoita ne sen jälkeen jauhelihan joukkoon ja anna olla liedellä hetki. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Kaada kypsät makaronit ja jauheliha-kasvisseos leivinpaperoituun tai öljyllä sipaistuun vuokaan. Sekoita ja kaada päälle munamaito. Painele kevyesti. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla ensin n. 15 minuuttia 225 asteessa ja vähennä sen jälkeen lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 35-45 minuuttia vuoan korkeudesta riippuen. Annoksen kokonaispaino on n. 1200 g ja yhden annoksen paino 200 g. Nauti lisukkeeksi salaattia tai raastetta.

Vinkki

Voit vaihtaa naudan jauhelihan broilerin tai porsaan jauhelihaan. Lisää joukkoon halutessasi hienonnettuja tuoreita tai kuivattuja yrttejä.

Yksi annos sisältää 249 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":75,"carbohydrates":99},"weight":{"fat":8.1,"alcohol":0,"protein":18.3,"carbohydrates":24.1},"percent_raw":{"fat":0.29980878554656376,"alchohol":0,"protein":0.30201352966701933,"carbohydrates":0.39817768478641685,"alcohol":0},"percent":{"fat":30,"alchohol":0,"protein":30,"carbohydrates":40,"alcohol":0},"total":{"kcal":249,"weight":50.5,"percent":100}}}

 
Sulje