Ladataan... Ladataan...

Artisokka-tomaattialkuruoka

Valmistusaineet 4:lle
100 g (1 tlk) artisokansydämiä
2 dl paseerattua tomaattia
1 pkt tuorejuustoa (13% rasvaa)
1 rkl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohjeet

Huuhtele ja leikkaa artisokan kannasta pieni pala niin, että saat ne pysymään pystyssä vuoan pohjalla. Aseta artisokan sydämet pystyyn vuoan pohjalle. Laita paseerattua tomaattisosetta ympärille ja päälle. sekä tuorejuustolusikallisia artisokkien väliin. Ripota pinnalle maun mukaan suolaa ja pippuria.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista artisokkia noin 15 minuuttia niin, että juusto ehtii sulaa ja vuoka lämmetä. Jos vuoka kuplii, anna hetki tasaantua uunista oton jälkeen.

Yksi annos sisältää 122 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":31},"weight":{"fat":6.8,"alcohol":0,"protein":7.2,"carbohydrates":7.6},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":121,"weight":21.6,"percent":100}}}